Рецитаторска секција из године у годину успешно ради. Сви ученици који воле изражајно рецитовање или изражајно читање поезије и прозе, могу постати наши чланови. Потребно је да се јаве свом наставнику српског језика који ће их упутити у то када и где се одржава рецитаторска секција.
На почетку школске године најпре се ученици упознају са програмом рада секције. Предлози ученика увек су добродошли и план увек  може да се коригује у одређеној мери према потребама ученика. Оно што је незаобилазно сваке године је рецитовање поезије наших највећих песника – Ј. Дучића, М.Ракића, В. Илића, Д. Максимовић, као и увежбавање изражајног читања кроз прозу Иве Андрића, Добрице Ћосића и сл. Увежбава се и читање драмских текстова, па се наши рецитатори неретко  повежу са члановима драмске секције, нарочито када се припремају школске приредбе и тада сви заједно вежбамо.
Трудимо се да сваке школске године посетимо неко књижевно вече које се обично организује у Народној библиотеци „Вук Караџић“, а тада се углавном повежемо са члановима новинарске сеције који из свог угла бележе овакве догађаје. На овај начин се трудимо да ученици међусобно сарађују у областима које се иначе  доста преплићу.
Драги садашњи и будући рецитатори, ДОЂИТЕ ДА УЧИМО И ДА СЕ ЗАБАВИМО НА КРЕАТИВАН НАЧИН !!!